Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Monday, July 15, 2013

Islantiin. Spot 2, Spot Connect vai DeLorme inReach

Kysymys:

Olen lähdössä ystäväni kanssa elokuussa kahden viikon vaellusreissulle Islannin erämaahan. Ajattelin vuokrata teiltä hätäviestimen kuten viimeksi pari vuotta sitten. Silloin minulla oli käytössä Spot mutta nyt tarjolla olisi myös Spot2, Spot Connect ja Delorme Inreach. Mitä näistä suosittelisit? Tarpeen olisi siis mahdollisimman kevyt laite, jolla lähettää ok- sekä tarvittaessa hätäviestejä. Vapaamuotoisista viesteis ja älypuhelinliitettävyydestä (iphone) ei olisi myöskään haittaa.
 
Jatkokysymys: 

Vaihtoehtoina on nyt Spot Connect ja Delorme, todennäköisesti jälkimmäinen kaksisuuntaisen viestinnän vuoksi. Onko näillä suurta painoeroa?
 
Vastaus:
 
Perus ok-viesteihin ja hätäviesteihin SPOT2 on ehdottomasti oikea valinta.

Jos pärjäätte yksisuuntaisella viestinnällä ja tiedätte suunnilleen keille viestejä lähettää niin Spot Connect on yhtä hyvä.

inReach tarjoaa taas kaikki herkut  - ehdoton jos tarvitsee kaksisuuntaista viestintää. Mutta toki vaatii sitten hiukan harrastuneisuutta verrattuna Spot2:een kun pitää asentaa softa puhelimeen, parittaa bluetooth (jos ei käy meillä jolloin voimme sen hoitaa). Sen jälkeen käyttö kyllä selkeää.

Päivitin vielä juuri sivuille kunkin etuja ja haittoja - ne vastaavat osaltaan varmaan kysymyksiisi.

http://www.savantum.com/puhelin/inreach.html
http://www.savantum.com/puhelin/spot.html
http://www.savantum.com/puhelin/spotconnect.html 

Jatkokysymyksen vastaus: 
Painoero on mitätön, inReach 198 grammaa, Spot Connect 138 grammaa. inReach tilavuus ehkä tupla mutta ei ratkaiseva. Sanoisin, että kun Spot2 on taskuun menevä, Spot Connect kulkee hyvin Spot2:sen pussukassa vyölenkussa niin InReach on takin/repuntaskumalli.

Sanoisin näin, että kyllä Spot Connect ja inReach menevät niin paljon päällekkäin että Spot Connect tulee ehkä häviämään. Spot Connect on kyllä ihan hyvä kun ollaan alueella jossa päästää aina silloin tällöin puhelinkattavuusalueelle jossa siten voi vastaanottaa tulevat viestit puhelimeen. 

Spot 2 tai sen tuleva jatkaja kyllä jää elämään selkeänä peruslaitteena. 

inReachilta tulee laite jossa itse laitteesta lukemaan tulleet viestit ja jotenkuten kirjoittamaakin mutta liittyy samalla puhelimeen. Eli todella näppärä. Mutta ei ihan vielä myynnissä tai ainakaan ei saatavilla.


No comments:

Post a Comment