Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Tuesday, May 24, 2016

Satelliittipuhelin maailmanmatkaajalle

Kysymys:

Etsin satelliittipuhelinta/ratkaisua tavoitettavuuden parantamiseksi. Matkustan noin 250pv/v ympäri maailman. Usein GSM verkon kuuluvuusalueen raunalla tai ulkopuolella. Lähinnä autourheilun parissa. 

Tarvitsisin luotettavan keinon pitää yhteyttä joka kuitenkin olisi kustannustehokas. 

Data yhteys olisi hyvä olla, puheyhteys välttämätön ja viestit melkein yhtä tärkeitä. Alueet jossa tarve olisi ovat suurelta osin euroopassa mutta myös aasiassa etelä- ja pohjois amerikassa sekä australiassa. Ei kuitenkaan napa-alueilla.

Omaan itse iphone 6s puhelimen. Ratkaisun pitäisi myös olla jollain lailla suojattu. Olosuhteet esim. WRC  rallissa ovat kaukana ideaalista.

Olisiko sinulla ehdotusta ratkaisuksi. Olen katsellut sekä satsleeve ratkaisua sekä iridium vaihtoehtoja. Osto olisi varmasti tälläisellä käytöllä järkevämpää?
 
 
Vastaus: 
 
Hei ja kiitos viestistä!Amerikat tarkoittaa, että Thurayat jää pois koska heillä ei satelliittia siellä. Muuten olisi paras.


Inmarsat käsipuhelin olisi aika ok mutta data todella hidas. Lisäksi rallit kulkevat usein vuoristossa jossa Inmarsatilla katveita.
http://www.inmarsat.com/isatphone/


Iridium on mielestän paras valinta. Siitäkin puhelin, 9575 eikä puhelimen kautta käytettävä Go! koska Go on ihan ok soittamiseen mutta ei puhelujen vastaanottoon liikkeellä - sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi kannettaessa.

Datan toteuttamiseen iridiumilla on kaksi vaihtoehtoa:
- lisälaite joka liitetään Iridium puhelimeen ja tekee wlan verkon johon sitten liitytään. Hiukka kömpelö eikä ole mikään "otan puhelimen taskusta ja haen sähköpostit ratkaisu"

- dataa varten erillinen laite, iridium Go. Joka sekin on hidas mutta tekstimuotoinen sähköposti toimii kyllä hyvin kun hoidetaan asetukset kuntoon. Laite on pieni joten ei sinänsä ole ongelma. Tämä olisi suositukseni.


Neljäs vaihtoehto on ottaa puhelimeksi Iridium ja hoitaa data Inmarsatin datamodemilla joka tarjoaa jo sitten nopeuden jolla hoituu kaikki dataliikenne jotakuinkin 3G nopeuksilla. Tällöin voi käyttää tarvittaessa myös Inmarstatin puhelinjaa jonka laatu on sitten GSM:n tasoa.

Viestit satelliitista GSM puhelimiin toimivat jotenkin mutta ei ole luottava keino. GSM puhelimista satelliittiin taas täysin olemattomat mahdollisuudet - ei voi luottaa. Niille joiden kanssa on säännöllisesti yhteydessä toimii ratkaisu jossa lähettää viestit satelliittipuhelimesta ja GSM verkon älypuhelimen käyttäjä lähettää viestit erillisellä sovelluksella.


Summa summarum:

Jos valinta olisi saada tuollaiseen ympäristön toimiva ratkaisu joka toimii niin paikallaan ollessa, autossa kuin kävellessäkin niin valintani olisi Iridium 9575 ja sen kaveriksi dataa varten iridium Go.

https://www.iridium.com/products/details/iridiumextreme
http://www.savantum.com/puhelin/iridium.html

https://www.iridium.com/products/types/Iridium-GO-1
http://www.savantum.com/puhelin/iridiumgo.htmlJos taasen on tarvis siirtää muutakin kuin tekstimuotoista dataa niin sitten Iridiumin kaveriksi Inmarsat Isavi tai Inmarsat Cobham 510
http://www.cobham.com/communications-and-connectivity/satcom/land-mobile-satcom-systems/ultra-portable-bgan/explorer-510/explorer-510-data-sheet/
http://www.inmarsat.com/service/isathub/

Tämä sivuni kuvaa aikalailla molempia:
http://www.savantum.com/puhelin/bgan.html


Osto ehdottomasti, sitten vain valitaan oikeat liittymät.
Suojaustasot kaikissa IP54 tasoa eli aika hyvät.


 

No comments:

Post a Comment