Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Tuesday, June 28, 2016

YellowBrick versus InReach

Kysymys: 

Harkitsen hätäviestimen ostamista/vuokraamista. Käyttökohteena lähinnä seikkailu pohjoisessa vuoristossa sekä pidemmät automatkat  Euraasian erämaissa. Tällaisia matkoja tulee noin 3-4 kpl vuodessa. Olen päätynyt vertailemaan InReach ja Yellowbrick-laitteita. Tuota jälkimmäistä ei tainnut teiltä saadakaan. Spot-lähettimen olen jättänyt pois vertailusta sen käytön epävarmuuden takia.

Erityisesti houkuttaa kaksisuuntaisuus mutta onko jotakin muuta asiaa mitä noita kahta vertailtaessa kannattaisi ottaa huomioon?

Vastaus: 
 
Valitettavasti minulla ei ole käyttökokemusta YellowBrickistä. Katson läpi manuaalin ja muutama huomio tuli:

- YellowBrickiin voi lähettää sähköpostia ne jotka käyttäjä on listannut sallittujen listalle. Tämä on hyvä, InReachissa toimii vain lähetys webistä tai toisesta laitteesta - lomake toimii myös puhelimella.


- InReachin viestien lähettäminen on - ainakin jos YellowBrickin manuaalia luen - joustavampaa. Laitteeseen voi webin kautta ohjelmoida viestejä ja osoitteita joita sitten voi käyttää vapaasti. Myös GSM puhelin voi olla vastaanottaja.

- YellowBrickissä on kuolleen miehen toiminto - eli voidaan ohjelmoida pyyntö painaa nappia tietyn väliajoin tai laite lähettää hätäviestin. Tosin hätäviestin vastaanottajien ohjelmoinnista ei ole tietoa. Ilmeisesti menee niille jotka on ohjelmoinut - eli ei sisällä sopimusta minkään hätäviestien vastaanottajan kanssa.


Yleisesti näppituntuma tuli, että molemmat laitteet toimnivat hyvin turvavälineenä. YellowBrick tuntuu olevan enemmän keskittynyt trackingiin ja hätälähetimeksi jossa on lisäominaisuudet. Vaikkakin siitä puuttuu sopimus hätäviestien vastaanotosta - näkisin sen kyllä yksityiskäyttäjälle tärkeäksi - ei ole mukava, että kotiväki on ainoa hätäviestien vastanottaja.


InReach on viestitin jossa on myös hätäominnaisuudet - hyvänä lisänä GEOS joka ottaa hätäviestit ja välittää ne paikallisille pelastusviranonmaisile.


Sanoisin, että molempiin olisit varmasti tyytyväinen mutta tavoitteena on käyttö viestivälineenä - hätätoiminnallisuuden lisäksi -  niin valinta olisi InReach.  GEOS-toiminnallisuus http://www.geosalliance.com/ on myös merkittävä etu jonka puuttumista YellowBrickistä kyllä ihmettelen.

YellowBrick on tutustumisen arvoinen ja minulla saattaisi olla tiettyjä yritysasiakkaita joille se sopisi InReachia paremmin - yksityiselle käyttäjälle minusta InReach on kuitenkin valinta.

tv Pentti

No comments:

Post a Comment