Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Monday, April 15, 2013

Alkusyksyn työreissu Lapissa

Kysymys:

Olisimme kiinnostuneita vuokraaman satelliittipuhelimen 1.8.-4.9. väliseksi ajaksi. Käyttäisimme sitä kulkiessamme Käsivarren alueella. Liikumme jalan, joten laite pitäisi olla sen verran pieni, että se kulkee mukana. Akkuja pitäisi olla mukana niin monta, että laite kestää 5 vuorokautta. Majoituspaikoissamme ei ole latausmahdollisuutta.

Onko teillä tarjota laitteita ja minkä hintainen vuorka ja puhelut olisivat?
 
Vastaus:

Käsivarren alueelle varmin laite on Iridium, pohjoisuus ja korkeuserot tekevät muille katveita sen verran että kuuluvuus kärsii paikoittain vaikka pääosin onkin hyvä. Lisätiedot:
http://www.savantum.com/puhelin/iridium.html

Iridiumin akku kestää vuorokauden, hiukan toista. Suosittelisin, että otatte mukaan pressumallisen aurinkokennon. Aurinkokenno antaa virtaa myös muille mahdollisille laitteille joita on mukana. Lisätiedot:
http://www.savantum.com/puhelin/virta.html

Mahdollinen lisä olisi toinen akku joka olisi varalla. Aurinkokenno on kyllä sen verran tehokas, että lataa puhelinta hyvin pilviselläkin säällä mutta varmempi noin. Vara-akun kanssa puhelinta käytännössä uskaltaa pitää vaikka jatkuvasti päällä kun aurinko tuohon aikaan kuitenkin antaa latausta mukavasti majoituksen aikana.

Puhelin ja aurinkokenno ovat molemmat sen verran uutta tekniikkaa, että paino eikä koko ole ongelma.

Vuokra muodostuisi tuolle ajalle seuraavasti:

- Iridium paketti 593 euroa, sis alv. Sisältää vapaata soittoaikaa 71 minuuttia, ylimenevät 1,55 eur/min. Puhelujen vastaanotto on ilmaista.

- Aurinkokenno 140 eur, sis alv. 

- Puhelimen lisäakku 70 eur, sis alv.

Palailemisiin.

No comments:

Post a Comment