Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Monday, April 15, 2013

Spot vesillä

Kysymys:

Spot2 laitteiston ostaminen tai vuokraaminen kiinnostaa. Mikä laitteen ostohinta on, ja millainen toimitusaika? Laitteen vuosimaksu on 99 euroa. Tuleeko muita kustannuksia? Miten laitteen käyttö onnistuu esim. vedessä? Onko laitteessa jotain, millä sen voi kiinnittää vaatteisiin. Hätäviestin vastaanottajana on kansainvälinen hätäpalvelu. Välittääkö palvelu hätäviestin eteenpäin paikallisille viranomaisille vai miten se toimii. Esim. Suomen aluevesillä, välittyykö viesti meripelastusviranomaisille?

Vastaus:

Hinta 250 eur sis postikulut ja tuen käyttöönotossa/käytössä.

Vuosimaksu on tuo 99 eur, lisäkuluja tulisi vain jos tekstiviestejä lähtisi yli 200 per vuosi. Sähköpostien määrää ei ole rajoitettu.

Käyttö onnistuu vedessä mutta toki on oltava pinnalla jotta radiosignaalit toimisivat kunnolla. Kokemusta esim 10 senttiä vedenalla toimimisesta ei ole.  Oikeas asento, teksti ylöspäin, auttaa viestien läpimenossa mutta hätäviestit lähtevät missä tahansa asennossa koska laite lähettää hätäviestiä 5 minuutin välein kunnes hätäviesti peruutetaan tai paristot loppuvat. Täydet paristot kestävät lähetystä useita vuorokausia.

Mukana tulee pussukka jossa haka, mutta pussukka on sen verran huonoa tekoa, että en käyttäisi. Meinaa tulla avoimesta osasta ulos ja tippua. Itse laite on huippu mutta pussukka tosikäyttöön huono. Mutta itse laitteessakin ripustusreiät, niistä vaan naru läpi.

Kyllä, viesti kulkee Suomen pelastusviranomaisille. Järjestys yhteydenotossa tietojemme mukaan seuraava: 1) Yritetään tavoittaa itse käyttäjää jotta ei olisi kyseessä varastettu laite tms. 2) Ollaan yhteydessä hätäyhteyshenkilöihin joiden kanssa jolloin pyritään verifioimaan hätäviestiä 3) Riippumatta onnistuiko hätäyhteyshenkilöiden tavoittaminen ollaan yhteydessä hätäviestin lähetysalueen pelastusviranomaisiin. Hätäviestejä hoitava GEOS ei ole julkaissut listaa hätäyhteyksistään kussakin maassa mutta heillä on kyllä kokemusta asian hoitamisesta ja yhteyksiä esim. Suomeen jo Benefon Esc! ajoilta.

No comments:

Post a Comment