Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Sunday, August 1, 2010

Inmarsatin käsipuhelin petraa toimivuuttaan kun testaus edistyy

Inmarsatin käsipuhelin on ollut nyt asiakkaillamme koekäytössä merellä ja maissa. Kokemukset ovat olleet myönteisiä. Puhelin on selkeäkäyttöinen ja ajaa tehtävänsä. Käyttökokemukseni mukaan puhelin ei pysy verkossa yhtä hyvin kuin Thuraya SO-2510 eli jos tarvis on, että puheluja otetaan myös vastaan on ainakin pohjoisissa oloissa yhä pidäytyttävä Thurayassa tai Iridiumissa. Antennin täytyi olla selkeäsi suunnattuna etelään jotta puhelin pysyi verkossa ja suljetulla antennilla puhelin ei edes pyri verkkoon.

Inmarsatin tarjous prepaid-liittymistä on tedella hyvä, puhelimen aukipitämisen kulut ovat samaa luokkaa kuin gsm-liittymissä eli täysin toista luokkaa kuin Iridiumissa. Toki ei Thurayankaan kymppilinja per vuosi ole kohtuuton. Myös puhelut soittominen on edullista, noin 2/3 Iridiumin hinnoista ja alle puolet Thurayan perusliittymän hinnasta. Soittaminen Inmarsattiin toki maksaa maltaita - kuten muihinkin satelliittiverkkoihin.

Datasta ei ole vielä kokemusta, mutta se on speksinkin mukaan hidas, 2400 bit/s ja on aikakytkentäinen. Olisin mielelläni nähnyt hitaankin pakettidatan, nyt data on pettymys. Tosin voihan se käytännössä olla parempi kuin Iridiumin samannopeuksinen data  kunhan pääsemme testaamaan.

Akun keston pitäisi olla 100 tuntia, mutta hiukka epäisen siitä miten palkit tippuivat. Mutta riittävä kyllä.

Kokonaiskommenttina tällä hetkellä on, että Inmarsatin puhelimesta tulee hyvä puhelin veneilijälle ja Lapin porukoille yhteydenpitoon. Iridium joutuu varmaan osittain väistämään vaativien olosuhteiden puhelimeksi kun peruskäyttö menee Inmarsatille, ja osin Thurayalle.

No comments:

Post a Comment