Tervetuloa satelliittpuhelimien blogiin

Tervetuloa satelliittipuhelimien blogiin.

Monday, August 23, 2010

Inmarsatin mobiilia laajakaistaa maa-alueille - käyttökokemusta

Talvella asensimme Inmarsatin Fleet Broadband 150 laitteiston auton katolle testausta varten - veneeseen tarkoitettu järjestelmä toimi silloin loistavasti maa-alueillakin. Ei ole monta kuukautta mennyt ja nyt voimme testata BGAN Thrane 325 järjestelmää. Ominaisuuksiltaa ja ulkoasultaankin järjestelmä on lähes identtinen - mitäpä hyvää muuttamaan. Toiminta on loistavaa, verkko löytyy ehkä noin minuutissa ja se pysyy loistavasti. Voisi miltei sanoa, että moitepuolelle jää vain muutama seikka. Maastoesteet eteen osuessaan katkaisevat yhteyden varmasti (vaikkakin järjestelmään on rekennettu lyhyet esteet kestävä järjestelmä joka tuntuu toimivan loistavasti). Toinen on se, että puhelimeen soittaminen on sairaan kallista. Iridiumhan on tehnyt ratkaisun jossa OpenPortille saa yhdysvaltalaisen numeron johon voi soittaa normaalihintaan ja vastaanottajakaan ei maksa mitään lisäkustannuksia. Melkoinen säästö kun puheluja voi nyt vastaanottaa ilmaiseksi ja soittajakin maksaa vain pienen summan soittaessaan normaaliin jenkkinumeroon! Toki etupuolella on, että koska laite on BGAN verkossa niin ja siitä toimivat tekstiviestit GSM verkon välillä.

Datanopeus on riittävä ja datan hinta sama  kuin kiinteän antenni BGAN laitteissa - ei halpa mutta kohtuulinen sähköposti- ja blogikäyttöön. Webissä kannattaa varoa raskaita sivustoja.

Asentaminen on yksinkertaista - katolle magneettiantenni kiinni - yksi antenni väliin ja sähköplugi tupakanytyttimeen. Sitten vain pakettiin sisältyvän puhelimen piuha kiinni ja homma on valmis. Tarvittaessa antennin irroitus katolta vie vain muutamia sekuntteja. Koko paketti on myös sitä kokoa, että se kulkee hyvin mukana matkalaukussa.

Summa summarum - Inmarsat BGAN verkon Thrane 325 tarjoaa loistavan ratkaisun kun maa-ajoneuvoon pitää saada kunnollinen data- ja puheyhteys. Ja mikä parasta - koossa ja hinnassa jonka voi ottaa mukaan.

Ostamisen lisäksi harkitsemme laitteen hankkimista vuokraukseen - ota yhteyttä Savantumiin jos alkoi kiinnostaa.

No comments:

Post a Comment